2011. augusztus 15., hétfő

Álom vagy valóság?

Volt mostanában egy kis cikkecske a totalcar.hu oldalon a vezetés közbeni elalvásról és akartunk valami nagyon okosat írni az alvásigényről és miértekről ezért kicsit utána mentek a srácok a témának...de szinte hasztalan.
Ez volt a cikk:

A hozzáértőkkel folytatott beszélgetések alapján rádöbbentünk, hogy nagyon keveset tudunk az alvásról, még kevesebbet az álmodásról. Úgy értem nem mi, hanem az emberiség, a tudomány.

Aztán arra gondoltam, hogy mennyire jó lenne, ha az ember valami módon befolyásolni tudná azt, hogy éjjelente mit álmodik. Ugyanis a jó álom az nagyon jó. Lehet autóversenyezni és nyerni pénz és veszélyek nélkül, lehet kirándulni a Grand Canyonban úgy, hogy simán ott termünk, sétálunk, biciklizünk, de nem kell előtte bepakolni és biciklit szerezni, bérelni vagy elvinni, csak van és kész. Lehet királynak lenni és rendelkezni nagy birtokokról és lehet hibátlan döntéseket hozni. Nincs hó végén beeső számla, nincs kiürült benzintank, nincs emelkedő széndioxid a légkörben.
Nem kell magyaráznom, szerintem mindenki álmodott már és amikor bent vagyunk az álomban, akkor nincs papírmasé fal, nincs vetített háttér, nincs átverés gyanús jelenet, hanem hisszük és éljük a dolgokat. Amikor álmunkban szeretkezünk egy szép nővel (férfival, kinek mi) akkor azt pontosan úgy meg tudjuk élni, mintha valóban megtennénk, és az a nagyon érdekes, hogy utána, reggel felébredve még kicsit érezzük is, mintha valami lett volna közöttünk. Mondjuk közepesen vicces lenne ilyenkor felhívni az illetőt és elmondani neki, hogy a bőrének illata mennyire csodálatos volt, hiszen lehet, hogy két éve egyébként nem beszéltünk vele. Az álom tökéletes megélése a dolgoknak. Persze rossz is lehet, mert én már láttam az ismerőseimet állni saját síromnál, menekültem alagútban futva vonat elől, illetve nem tudtam leszállni egy felhőről, ami folyamatosan fel akart vinni. És a többi. Azonban ha irányítani tudjuk a dolgot, akkor este nyilván nem egy üldözős, menekülős jelenetet programozok be a tudatalattimba, hanem egy autóst vagy egy szexest. Vagy autós szexest.
Mennyire tuti lenne egy módszer az álom irányítására!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése