2010. október 25., hétfő

F1


Régen nagy Formula 1 rajongó voltam és abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy láttam az utolsó pályán történő előzést 1985-ben, amikor Senna megelőzte Prostot.

Aztán kihagytam 20 évet és most úgy gondoltam megint megnézek egy futamot. na, persze ez így nem igaz, mert néztem, illetve próbáltam nézni közte is, de mindig elaludtam rajta.

A baj ugyanis az, hogy izgalmas autóversenyből egy szánalmas taktikai vetélkedő , jobb esetben egy kerékcsere ügyességi verseny lett. Unalmas, szánalmas majomkodás távirányított műhülyékel. Ilyeneket mondanak be a "team radio"-n More rain expected to come, azazhogy több eső várható, hátha nem veszi észre az a fucking crybaby, akit F1-es pilótának (repülő hol van???) hívunk. Aztán tényleg esni kezd és megvan a dráma. Víz van a pályán!!!!! Úrjézus, vizes a pálya, most akkor mi lesz? A majom ugy megy, hogy nem tudja az autót vezetni (ki nyomja a gázpedált, én????) és nekimegy a pályaszegélynek. Crasssshhhh! Érdekes, még a motorosok is tudnak két keréken vesrenyezni, de ezek a száguldó cikuszosok (a cirkuszból is a majmok) sajnos nem. Rosszul lát. Vizes a sisak. De azért úgy megy, hogy nekicsattam az előtte menőnek. Ezek a világ (V?) legjobb pilótái.

Kíváncsi lennélk, hogy mit szólnának egy motokrossz vesrenyhez ezek a szánalmas crybaby-k. Amikor az előtte lévő egy-egy gázadásnál az vödör földet szór a melledre, a szemüveg plexidre és ha kavicsos a pálya, akkor mintha géppisztollyal lőnének és a fáradt golyók kapnának telibe... vagy elkezd esni ez eső (nincs space car, nincs felvezetés, mégcsak villogó esőlámpa sem, ráadásul 2 kerék van és néha 40 versenyző) a por beleragad a szemüveg lencsén az esőcseppekben és esélyed nincs elendgedni a kormányt, vagy kiállni a boxba (műszaki depóba), mert akkor vége a dolognak, mint a botnak, nincs taktika, fél tankkal indulás, kiállsá, visszasorolás, mert ez majomkodás, és köze sincs az autóversenyhez. Ez egy kerékszerelő show, átkozottul sok pénzért.

Ezek még a space car tempóját sem tudták, még úgy s ütköztek.

Szánalmas majmok. 20 évig megint nem nézem.

3 megjegyzés:

  1. Kva versenyautósok! Lehet hogy megkapják a diplomatát, de hogy ráb@sznak, az rizikó... :)

    VálaszTörlés
  2. Első magyar F-1 futam, talán 1986-ban.Nem elég, hogy egy Queen koncertről is lemaradtam abban az évben egy építőtábor miatt, még el kellett mennem csapatostul Mogyoródra is.Hőség, por, zúgás, tömeg,szóval ideális szívás mindenhol.Bázispont kijelölése figyelésre egy "közeli" domboldalon.Felbőgnek a motorok, a mezőny elrajtol,Kati bealszik, keltsetek fel, ha vége.Felkeltettek, hazamentünk,Jó volt, csak kicsit kemény.

    VálaszTörlés
  3. Kati, küldj nekem légyszi egy elérhetőséget!
    stunt@index.hu
    Köszi.

    VálaszTörlés