2010. július 8., csütörtök

Mesés Shiraz**** Hotel


Aki otthon is tud pihenni, annak jó. Nekem is jó lenne, de a feleségem nem tud otthon pihenni. 8 órakor arra ébredek, hogy ő más az anyósoméknál a terasz korlátot festi, vagy a hűtőjüket takarítja. Képtelen hanyatt feküdni és nézni a plafont. A határozat megszületett, elmegyünk itthonról. Egy hétre. Nem, a gyerek még soha nem volt sehol, csak 5 napra. Nem, mert stresszelni fog, csak 3 napra, az is bőven elég lesz, majd meglátod. De hová? Legyen gyerekprogram, legyen velnesz, meg legyenek bombanők....na jó, ez nem mindenkinek volt szempont a családban, csak a család egyharmadának. Így ajánlottak egy szuper új szállodát Egerszalókon, ami a sódomb tövébe épült és június elején nyílt meg, de a nevére nem emlékeznek, valami fura neve volt. (Hotel Saliris, mint az később kiderült) Közben eltört egy kurva szeleprugó a bogárhátasban és kicsit idegesített a dolog, nem teljesen voltam tudatában tetteimnek, mert csak azon gondolkodtam, hogy hogyan lehetne megoldani a motor kiszerelése nélkül....két olajos gondolat között a nőm unszolására lefoglaltam a szállodát. Google keresés: wellness, egerszalók = Shiraz. Ez az, Egerszalók egy kis falu, voltam ott 20 éve, biztos csak ez az egy hotel van. Gyors telefon, foglalás, ezismegvan, hurrá. Befoglaltam egy Hasszán Hétköznapok nevű akciós csomagot, standard szoba helyett kapunk komfortot, Zsófi ingyenes (haháá, majd meglátják mennyit eszik!), ingyenes velnesz programok, vitamin-szauna, stb. Úton odafelé telefon: eszembe jutott a szálloda neve: Saliris! Jó, vazger, mi már nem oda megyunk, hanem valami marokkói Shirazba, remélem befognak minket szex rabszolgának, annyira szeretnék "szenvedni".

Azóval így jutottunk a faluközpontban lévő (mennyire átalakult ez a falu, van vagy 5 szálloda, vagy 20 panzió, nem hittem a szememnek!) Shirazba, ami aztán tökéletes választásnak bizonyult. Nem ragoznám, a neten megvan minden http://www.shiraz.hu/ nagyon jó. Olyan szauna programok vannak, hogy kettőre beneveztem utána 11 órát aludtam úgy, hogy közben kétszer próbáltak felkelteni és eközben a lányom a fejemen ült.

Este a bárban egy koktéllel a kezemben összeismerkedtem a bárzongoristával, Szepesi Györggyel, az egri zeneiskola nyugalmazott igazgatója, klarinétművész és zongoratanár. Oscar Petersont játszott, valamint Fats Waller-t (Ain't misbehavin') és Brubeck-et, ha tíz mondatot kell a jazzről beszélnem, akkor még egy zenetanárnak is úgy tűnhet mintha értenék hozzá. Felismertem a Moon Rivert (Breakfast at Tiffany's, Aundrey Hepburn énekelte, de nem tudom ki szerezte a számot, igazi sztenderd) Nagy tudású, művelt ember. Előjöttem Brubeck blokk akkordjaival, amit Illanicz Gyuribácsitól hallottam, meg méltattam Petersont és még pár jeles mainstream-est, persze csak azokat említettem, akiktől ismerek és szeretek pár számot. Még ifj Pleszkánról is beszéltünk...el is játszotta csak nekem a Autumn Leaves-t, amiben Frici is jeleskedett, aztán felmentem a szobánkba.

Ajánlom mindenkinek a Shirazt. Nagyon jó szálloda.


Ezt a házat pedig Demjénben lőttem. Csak úgy lart pour l'art.

1 megjegyzés:

  1. Hű, de jó lehetett nektek! Mi sem panaszkodunk, 5 tökéletes nap a Balatonnál, abszolút aktív wellness programokkal. Spinning, kenuzás, futás, úszás, esti bulik, életem eddigi legjobb nyaralása volt!

    VálaszTörlés