2010. április 11., vasárnap

Felelős apák, felelőtlen gyerekek?

Ma krosszversenyen voltam és az első osztályban egy idén felkerült 16 éves, 207 cm magas srác hatalmasatt bukott és elvesztette kb. 2-3 percre az eszméletét. Berakták a mentőbe amikor magához tért, de az apja nem engedte, hogy elvigyék, mert akkor már felállt, tudott sétálni, stb.
A második futamban (2 óra múlva) ismét rajthoz állt. A mentős mondta, hogy eszméletvesztés esetén legalább 24 órás megfigyelés ajánlott, de nem, neki menni kell, bajnoki pontokat gyűjteni, mondta az apja.
Ha egy bokszoló elveszti az eszméletét van, hogy 2-3 hónapig nem engedik ringbe, pedig ott nincs kb. 100 km/h tempó és nincsenek 30-35 méteres ugrások...
Többen figyelmeztették, hogy ne kockáztassanak, de elindult. A második futamban szédülésre panaszkodva kiállt, de az apja visszaküldte és befejezte a futamot, de azt hiszem nulla ponttal, utolsónak.
Megdöbbentő, hogy lehet ennyire felelőtlen egy szülő, azon túl, hogy saját gyereke testi épségét veszélyezteti, a versenytársakét és a nézőkét is.
Szerencsére úgy tűnik nem lett nagyobb baj.

6 megjegyzés:

  1. P.Ági, nem tudtam végignézni a filmet és véletlenül kitöröltem a linket.
    Fel tudnád rakni újra?

    VálaszTörlés
  2. Szia Juti, itt is megtaláltam:
    http://www.home-2009.com/us/index.html
    A port.hu-n láttam, hogy elvileg magyarul is meg van, Otthonunk címmel. Ha valaki egyszer ezt meg tudná szerezni, nagyon jó lenne, mert gyerekeknek, ifiseknek magyarul lenne jó levetíteni. Üdv, Ági

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépen köszönöm! Megtaláltam a neten magyarul is, megpróbálom letölteni Neked. :-)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem, ez filmklub téma is lehetne.:-)

    VálaszTörlés
  5. Valóban, a filmklub nagyon jó ötlet! És köszi, hogy letöltöd, nagyon jó lesz az ifinek így megmutatni!

    VálaszTörlés
  6. Juti, ma kaptam meg a dvd-t, nagyon szépen köszönöm! Szia!

    VálaszTörlés