2012. január 28., szombat

A Dal - és a dráma

Most lett vége az Euroviziós dalverseny magyar válogatójának. Sajnos nekem az egészről az jut eszembe, amikor valaki nagyon nagyot akar fingani és tisztességesen beszarik.
Az m1 magyar királyi televízió keményen rágyúrt erre a válogatóra, rögtön a zsűrivel kezdve. A tv újdonsült niemandja Rákay Philip (sic!) Kálmán az m1 intendánsa, kereskedelmi nyelven műsorigazgatója, a zsűri oszlopos tagja, valamint niemand kettő Wolf Kati, rutinos euróvízió vesztes, a két pillér. További tagok Csiszár Jenő (honnan került elő???) és az egykori megahíres VIP együttes tagja, Rakonczai Viktor. A sors kegyetlen fintora, hogy ez utóbbi értő kritikáival és összefogott hozzászólásaival kiemelkedett a zsűriből, ami így önmagában nem sok, mert ugye vakok között király a félszemű. Természetesem másolni kellett a zsűri szerkezetet, kell a szakértő (Rakonczai), kell a tapasztalt (Wolf Kati), kell a főnök (Philip) és kell a g*ci megmondóember a Csiszár Jenő. Mert ezek a szerepek beváltak, a Friderikusz Sanyi is milyen jó (???) megmondóember volt! Nosza, csináljunk mi is.
Aztán jött a technika. Volt led fal, volt pirotechnika és volt beszaró mikrofon, be nem kapcsolt tablet pc, ahol a zsűritagok a pontszámokat mutatták volna. Ha értettek volna hozzá. És persze ehhez két kézre van szükség, azonban mivel Wolf Katinak az ötödik percben beszart a mikroportja, így öt perc recsegés után kézi mikrofonnal műsorozott tovább, így a számokat nem tudta előszedni, de Philip segített. Így aztán volt, hogy Kati 6-ost mondott és 7-est mutattak és olyan is volt, hogy mondott valamit, de semmit nem mutattak, viszont azt jól felemelve, magasra. Értem én, hogy be tudták húzni szponzornak a Samsungot, de basszus, miért nem oktatták ki ezeket a pancsereket, hogy hogyan használják a tableteket? Az ő szintjükön jobb lett volna a lapozós fatábla.
Aztán a mikrofonok. A két műsorvezető a Gundel-Takács és Kapócs Zsóka egymás kezéből csavarták ki az éppen véletlenül működő mikrofont, de előtte a Gundel elmondott tök némán 5 mondatot, csak azután szóltak neki, hogy senki sem hallja. Az, hogy az egyik produkciónál besípol, az teljesen pilisi jelmezbál színvonal a 80-as évek elejéről, mert a gyömrői amatőr színjátszókörben már vérciki. Sípol, recseg, de azért eléneklik, majd amikor vége a produkciónak, akkor a Gundel benyögi, hogy akkor még egyszer, mert rossz volt a hang. LOL!
A fellépők is vegyes képet mutattak. Volt Caramel, meg Tóth Gabi és Pély Barna őket gondolom megfizették, és volt operett szubrett a debreceni kisszínházból. Volt Krisz Rudi, aki ha Magyarországot fogja képviselni az Euróvízión, akkor én állampolgárságot vásárolok Szudánban, nem azért mert sokra tartom Magyarországot, hanem mert kevésre Krisz Rudolfot, aki már kinőtte a Rudit. Tóth Gabi egy izomvörös ultra miniszoknyában volt, de nem értette meg, hogy nem az a ciki, ha kivillan a bugyija, sőt én még azt sem bánom, ha a sunája is kivillan, de azt, hogy az éppen nem mikrofonos kezével folyamatosan húzgálja a combján felcsúszó szoknyát lefelé, az űbergáz.
Kapócs Zsóka izgalmasan leomló ruhája a cicijén meg volt ragasztva, hogy nehogy bimbót villantson, de annyira amatőr módon, hogy a ruha visszavarrás szélének a vonala nem egyenesen ment a dekoltázs felé, hanem néha megtört és nagyon vidéki volt.
Egyébként az egész Euróvízió jogosultsága megkérdőjelezhető, ráadásul a nézők idegen ország énekesére adott szavazatai alapján kerülnek feljebb és ez egy olyan országnál (Magyarország!), akit csak ellenségek vesznek körül nem túl biztató. De lehet, hogy most a szlovákok ránk fognak szavazni. Esetleg a Labancok, hiszen minden okuk megvan rá, nagyon szimpatikus ország vagyunk.
Nem tudom ez a politikai seggnyaló Rákay Philip ez hogy a fenébe tudott az m1 élére kerülni a  zeneTV-től a Fidesz konferanszién keresztül ide, egészen az ország legkomolyabb (lásd fent) nemzeti televíziójáig. Egyszerre indultak Sebestyén Balázzsal, aki kicsit megakadt a balázsshow-nál, most meg a Morning Show-nál (show a mániája), de ezek ellenére többre tartom, mint ezt a jancsibohócot. Mindenesetre amikor a Gundel Takács bemutatta a zsűrit mindenkihez csak egy fél mondatot fűzött, de a Rákay urat 3 percig méltatta, hogy milyen sok bestseller írója és mekkora nagy ász. Közben lezuhanyoztam meg ettem és mindkét gyerek elaludt, még mindig Philipnél jártunk, aki valójában Kálmán, Rákay Kálmán, de az nagyon rosszul hangzik. Ő pedig szeretne jól hangzani....de sajnos nem tud.

1 megjegyzés:

  1. Szerintem szóljál a szerkesztőségben, hogy tegyenek be a hogyvolt-ba is :-)))

    VálaszTörlés