2010. július 10., szombat

Bruce Springsteen: The River

http://www.youtube.com/watch?v=7HxZKa4NwGo

Az egyik legkedvencebb Bruce Springsteen számom, most harmónikával és persze a klasszik szájharmónikával. Szenteljetek rá 9 perc 25 másodpercet.


"Is a dream a lie if it don't come true, or is it something worse..."

5 megjegyzés:

  1. HarMónika, értitek. Freudi elszólás.
    Helyesen: harmonika

    VálaszTörlés
  2. Az álmok sohasem hazudnak, csak néha érthetetlenek és összevisszák.Gyakran bekapcsol a felettes én, hogy "mi van, mit álmodsz, hülye vagy?", na ezt utálom a legjobban.

    VálaszTörlés
  3. A kérdés az, hogy a valóra soha nem váló álmok hazugságok vagy valami sokkal rosszabbak. A dal kapcsán mindig elgondolkodom, hogy vajon Springsteen megélt-e ilyen és ehhez hasonló szar dolgokat, dolgozott-e a Johnston cégnél éhbérért, volt-e ilyen nehéz helyzetben (mégha teherbe nem is ejtett 17 éves lányokat), amikor keményen meg kell küzdeni mindennel. Mindegy, akár volt, akár nem, mindenképpen jól adja elő ezt a régi dalt, szinte elhisszük, hogy róla szól. Róla szól a szomorú, kényszer esküvő, ahol nincs mosoly, nincs séta az oltár elé, nincs virág és esküvői csiniruha. Abba is bele tudjuk élni magnka, hogy milyen amikor eddig fontosnak hitt dolgok egyszeriben eltűnnek az életünkből...és amúgy is, ez az egész dal annyira életszagú, annyira valós, hogy ilyet csak vagy a nagy empatikus képességű emberek tudnak írni, vagy pedig azok, akik ezt az ekét végighúzták a kemény talajban.

    VálaszTörlés
  4. Hahóóó fiúk hol vannak azok a blog bejegyzések amelyek úgy elszórakoztatnak???

    VálaszTörlés
  5. "nothing can compare to deserving your dreams..."

    VálaszTörlés