2010. június 20., vasárnap

uti jegyzetek

Már 4. napja Italia aztán még nem kreháltam semmit. Gondoltam hát jegyzetelek. A szerdai elinduljunk ne induljunk után aztán P.Csaba parancsára majdnem délben nekivágtunk az ismeretlennek. Régóta tervezgettem már, Hogy 2 hétre családommal körbejárjuk Olaszország egyes nevezetességeit. Persze tengerpartis, kicsit városnézős is, meg sok-sok utazásos is. Azért nem annyira kasásosan, pálcikaember pontos időbeosztásos, hanem inkább olyan én -féle, ahogy esik, úgy puffanik. Ez sem teljesen jó mert azért így néha kislisszan az idő az újjaink között.

Szerdán elindultunk, és már este 7kor a tengerparton sétálgattunk. 8kor már szállásunk is volt. Egy kétszobás apartman, nagy étkezővel gusztustalan fürdőszobával. Mondjuk nekem semmi bajom nem volt vele. Csütörtökre strandos napot terveztünk, és aztis csináltunk. Borús idő, közeli part futás, úszás, napozás leégés. Este az utazási iroda által szervezett, retro buli. Helyi énekes, Amstrongos, helyi bűvész Urigelleres villahajligató, a szomszéd pizzéria pincére. Séta, pizza, tengerpart.

Pénteken Velencei nap. Autóval a töltésúton be, parkolóház 8. emeletén landolás. Séta, kv, rossz süti, jó pizza, aztán gondolázás. Most sem jutottunk be a szent Marco bazilikába, és a dózse palotába. Visszafelé vizibusz. Nagy élmény!!!! Meg Velence is az. Mindig az.

Szombat az utazás jegyében. Viharos utazás, viharos érkezés szó szerint is. Umberto a pilisi lányokon keresztül intézett nekünk szállást. Kis szobák, rögtönzött vacsora. Megint tészta, már a fülünkön is. Mindenki főzeléket akar meg fasírtot. A vihar éjjel is tombolt. A lelkekben is. Mi lesz holnap?

2 megjegyzés:

  1. Toszkánát nem kihagyni! Siena, Hadrianus villa, Tivoliban csodálatos. Hadrianus mindkét nemhez vonzódott, nagy életművész volt, és a villájából nagyon sok megmaradt, a kert, az épületek, a szökökút medencéje, nagyon rabul ejtő. Jó utat, jó pihenést!

    VálaszTörlés
  2. A Zsolt is mindkét nemhez vonzódik, de nem hiszem, hogy a villájából sok megmaradna...

    VálaszTörlés