2010. május 5., szerda

Tejes zacskó

Nem vagyok benne biztos, de azt hiszem ez Hungaricum. Ekkora f@szságot még kitalálni is nehéz, de nekünk sikerült, folyadékot képlékeny, laza zacskóban árulni. Vizet szoktak zacskóban adni, elemi csapás, járvány, stb. körzetében, de venni? Zacskóban folyadékot? És a magyar ipar ráállt, hogy tejes zacskó tartót is gyártson, mert a felbontott (kiharapott, de gáz!) zacskót nem lehet a hűtőajtóba tenni, nem lehet vele semmit csinálni, mert lassan, de biztosan feldől és kifolyatja önmagát.
Mellesleg a zacskós tej, ha a hűtőben hagyjuk felbontva, akkor valahogy abszorbeálja a körülötte levők szagát és simán tud lenni még a kezdeti megsavanyodás ( kb. 5-8 óra) előtt pl. kolbász szagú, de akár retek szagú is. Ha nyitott edényben tárolod akkor is, de ha bármilyen UHT kezelt (Ultra High Temperature - amikor nagy nyomáson egy nagyon rövid időre 150 fok fölé hevítik) tejet tárolsz ugyanigy, az nem.
Szeretem a tejet, sokat iszom, de ezek a zacskós tejek, ezektől kivagyok teljesen.
Jogos a kérdés, hogy akkor miért vesszük? Nos nem vesszük, hanem kapjuk, merthogy "ezek igazi tejek, nem műtejek, mint a dobozosok" meg bio, meg magyar termék, nem szemét kapitalista Tetrapak.
Az élet harc. ;-)

4 megjegyzés:

  1. Szerintem fogadd szeretettel a zacskósat, ha már "adják", és töltsd át az akár többször használható, kupakos, kapitalista tetrapackba, amit nem te vettél, hanem egy megtévedt, tudatlan ismerősödtől kértél. A kecske is jóllakik, és a tej sem lesz büdös.

    VálaszTörlés
  2. Csak elfelejtetted aláírni, vagy nem is szeretted volna?

    VálaszTörlés
  3. ...És a :-))))) is lemaradt róla, pedig az fontos.
    SzeparatPista

    VálaszTörlés
  4. Persze, töltögessem a tejet, mossam ki a vécépapírt és ne használjak papírzsebkendőt.
    Nyilván így lesz.

    VálaszTörlés