2012. február 13., hétfő

Úrvölgy - Spania Dolina

Itt van pár kép, azt hiszem ide nyáron is el fogok menni, stílszerűen Bogárhátúval, elviszem Zsófit és sétálgatunk a faluban, megszállunk a fogadóban.
Érdekes volt, hogy a hó nagyjából 100-130 cm-es volt, (nézzétek meg azt a Ford Focust a hó alatt), mi meg akkor jöttünk el Magyarországról, amikor már mindenki világvégét vizionált 30 cm hótól, ami aztán csak 20 lett, Budapesten meg 10...
A vásárban, a mulatságon, ittunk két forró teát, két forraltbort (csak később vettük észre, hogy van) és vettem fél literes Kofolát és azért fizettünk 2.80 Euro-t.


Nem gondoltam volna, hogy tőlünk 190 km-re van ilyen hely, mintha időutazáson vettünk volna részt. Két órát voltunk a faluban, sétálgattunk, nézelődtünk, hihetetlen volt a nyugalom még a fenti sípályához és "forgataghoz" képest is.

3 megjegyzés:

  1. Ez egy komplett úti beszámoló, nagyon jók a fényképek és videók.Annyira tetszenek az ilyen helyek, talán mert itt nálunk nincs csak a nagy laposság, pláne télen gyönyörű. Igen, és ezt nevezem hónak, nem tudom nálunk miért kellett ezt a 20-30 cm-t túlpörögni és mindenkit halálra ijeszteni ezzel a (télen) teljesen normális dologgal.Kedvenc képem a hósapkás kerítésoszlopos és hát annak is van egy szimbolikussága, amikor a falépcső falán beömlik a fény a kereszten át,nagyon szép. Ha jól hallottam, magaddal vitted kedvenc futótársadat mármint a GPS-nénit.Csak azt nem értem, hogy került tovatűnt gyermekkorom toroköblögetőjének ízére hajazó szeretett italom palackjára a Totalcar stábjának egy része.Szép napot.Most pedig bebizonyítom, hogy nem vagyok robot és beírom az aktuális varázsszót.

    VálaszTörlés
  2. Sajnos havat fotózni, úgy, hogy a texturája, hullámai, stb. látszódjon nem egyszerű feladat, kompakt géppel lehetetlen. Ezért az összes képen be van égve a hó, csak egy nagy fehér maszat. A helyszínen csodásabb volt, de ez nyilvánvaló. A gps ribanc velem volt, be is loggoltam a sétát le a hegyről a völgybe és vissza is, majdnem teljes egészében.
    http://runkeeper.com/user/GZs/activity/70331147
    Kofola rulez.

    VálaszTörlés
  3. Az út ide az Úrvölgybe a 2-es úton, Rétság felé (Ipolyvece ;-) ) vezet és tulajdonképpen sehol nincs autópálya, csak az utolsó 10 kilométerem egy autóút. Az út kicsit szociálista stílusú falvakon visz keresztül, Skodák az utcán, régi üzletek, stb. Azt hiszem, hogy ide a bogárral csodálatos lesz elcsettegni és az egyik videón látható panzióban fogunk megszállni, a főtéren.

    VálaszTörlés